U okviru tradicionalnih “Susreta Urijaša”, odata je pošta borcima ovog kraja koji su poginuli u odbrani Republike Srpske. Služen je parastos, a više delegacija položilo je vijence kod spomenika u krugu Osnovne škole “Petar Kočić”. Susreti Urijaša mnogo znače mještanima.

”To i jeste poenta svega, pogotovo u ova vremena, kada smo se otuđili jedni od drugih, pa imamo jednom godišnje priliku da se sastanemo, družimo i ispričamo”, rekao je Aleksandar Savič, predsjednik Organizacionog odbora “Susreta Urijaša”.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, Danijel Egić, koji je prisustvovao parastosu poginulim borcima, potencirao je značaj čuvanja sjećanja na one koji su dali živote za Republiku Srpsku.

MNaša je dužnost da se svake godine okupimo, da im odamo počast i budemo na raspolaganju njihovim porodicama. Dok god to radimo, oni neće biti zaboravljeni”, dodao je Egić.

Na “Susretima Urijaša” neće izostati ni sportska takmičenja. Utakmica između ekipa “Starih” i “Mladih” igra se danas u 16 časova, a druženje će biti nastavljeno kod mjesne zajednice Urije. “Susreti Urijaša” organizuju se skoro četiri decenije, a nastavljeni su nakon pauze izazvane pandemijom virusa korona.

Izvor: kozarski