Nestabilno vrijeme praćeno padavinama nastavlja se i tokom narednih dana. Do petka umjerene padavina očekuju se na zapadu i jugozapadu BiH.

Saopšteno je u srednjoročnoj vremenskoj prognozi do 27. juna koju je objavio Federalni Hidrometeorološki zavod.

Kako najavljuju, na jugu i jugoistoku intenzivnije padavine očekuju se samo u srijedu i četvrtak. U centralnim, sjevernim i istočnim predjelima nestabilan period nastavlja se do 19. juna, sa velikom vjerovatnoćom za lokalne nepogode praćene obilnim padavinama jačeg intenziteta u srijedu i četvrtak.

Stabilniji period na zapadu, jugozapadu i jugu BiH očekuje se od petka, a u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima stabilizacija se prognozira od 20. juna.

Narednih 10 dana vrijednosti temperatura vazduha prognoziraju se oko ili nešto ispod referentnih za ovaj period godine. Maksimalne dnevne temperature vazduha kretaće se od 20 do 24 stepeni, na jugu zemlje do 27 stepeni.

Od 22. juna vjerovatan je blagi porast vrijednosti temperatura vazduha. Tokom jutra očekivane temperature kretaće se od 16 do 20, na jugu od 18 do 22 stepeni. Dnevne temperature očekuju se do 31 stepen, u Hercegovini do 33 stepena.

Izvor: Srpskainfo