Grad Prijedor i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju ’’Konferencija beba”, koja će biti održana u ponedjeljak, 26. juna, u Ljetnoj bašti u Prijedoru. Registracija učesnika je od 9,00 a početak Konferencije u 10,00 h. Roditelji mogu da prijave sve bebe rođene od Vidovdana prošle godine. Biće priređen bogat program uz dječije animatore i brojne poklone.

“Gradonačelnik će ove godine prvi put, a to će postati tradicija, zlatnicima nagraditi bebe rođene na 16. maj, Dan grada. Ove godine su to tri bebe, a tu je i veliki broj poklona koji pristiže od naših privrednika, javnih preduzeća i ustanova. Gradonačelnik će darovati i tročlano predsjedništvo koje čine najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara”, istakla je Olivera Brdar Mirković, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku grada Prijedora.

“Konferencija beba” održava se u više gradova u Republici Srpskoj, a cilj je promovisanje porodičnih vrijednosti i jačanje svijesti o značaju porodice.

Izvor: kozarski