U Prijedoru je danas održana 13. Konferencija beba u kojoj su pravo učešća imale 424 bebe rođene između dva Vidovdana.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je ovo jedna od najljepših manifestacija u gradu Prijedoru i da je organizuje grad uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

“Ponosan sam što vidim dosta omladine u našem gradu, dosta mladih bračnih parova koji su došli ovdje sa svojim dječicom”, rekao je Javor novinarima.
On se zahvalio svim ustanovama, preduzećima i pojedincima koji su uzeli učešće i pomogli da se nabave svi pokloni koji se danas daruju bebama, te podsjetio da grad vodi računa o najmlađima i na način da se gradi novi vrtić i isplaćuje naknadu za prvo, drugo i trećerođeno dijete.
On je dodao da je od ove godine novina da se bebe rođene 16. maja daruju zlatnikom i da ih je ove godine tri bebe- Luka Beronja, Minel Pilipović i Jakov Pavlović.
“To je jedan mali znak pažnje i, simbolično, 16. maj je Dan grada i trebamo to poštovati”, poručio je Javor.
Tradicionalno, gradonačelnik je bogatim poklonima nagradio tročlano predsjedništvo – koje su činili najmlađa beba , najstarija i beba sa najvećim brojem članova porodice odnosno braće i sestara.
Najmlađa beba je Marija Čulić koja je rođena 16. juna ove godine. Na ovogodišnjoj Konferenciji nagrađene su dvije najstarije bebe, jer su rođene isti dan, odnosno 4. jula prošle godine, Nađa Arambašić i Pavle Crnobrnja. Beba sa najviše braće i sestara je Ravijojla Stanković koja je osmo dijete u porodici.
Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da ova institucija već nekoliko godina učestvuje u podršci ove manifetsacija i da je to jedna od najljepših manifestacija.
“Naravno da smo mi prisutni kao društveno-odgovorna kompanija i bićemo i dalje na ovakvim i sličnim manifestacijama”, dodao je Vrhovac.

Izvor: prijedorgrad