Marija Šerifović posjetila je uličnog pjevača iz Zenice, Mustafu Hrustića, koji je spavao ispod jednog mosta u pomenutom gradu, a poklonom ga skoro rasplakala.

Marija je naime, Mustafi platila kriju za stan za narednih godinu dana, tačnije od kraja avgusta ove godine do kraja avgusta sljedeće, 2024. godine. Takođe, ona je dala i novac za račune, a pjevačicin menadžer je Mustafu, nakon Marijine posjete, odveo u obližnji restoran u rodnoj Zenici, gdje će, dokle god to on bude želio, imati besplatne obroke.

– Mustafa je divan dečko, ovakvih primjera sigurno ima na hiljade, ali ako smo mu malkice popravili i olakšali život makar na trenutak, pa eto i tih godinu dana…. – Marija se zatim potapšala po srcu i prstom pokazala ka nebu.

MArija Šerifović grli uličnog pjevača
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Inače, na Jutjub platformi pojavio se snimak uličnog pjevača Mustafe Hrustića iz Zenice, koji nema dom već živi ispod mosta. Ova priča je, kako sama kaže, pogodila Mariju, te je odlučila da pomogne Mustafi tako što će mu obezbjediti mjesto za život.

Mustafa je u videu ispričao kako bi se prijavio za muzičko takmičenje Zvijezde Granda, ali da nije u mogućnosti da to sebi priušti, piše Blic.

– Tu treba imati novac. Mogu otići na Zvijezde Granda da se prijavim, ali kako? Ne mogu ja sa 10 KM otići tamo. Džabe, treba para da se lijepo obučeš, da imaš mašnu. Treba se predstaviti odakle si, ime i prezime, koliko imaš godina. Ja bih se prijavio, ali nisam u mogućnosti. Drugo, nemam ni roditelja, nemam nikog svog – rekao je mladić u videu.

Izvor: Srpskainfo