Narodni poslanik i v.d direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Dražen Vrhovac, obezbijedio je novi krov nad glavom onima kojima je to najpotrebnije.

Porodica Predraga Stankovića iz sela Rasavaca kod Prijedora broji čak 10 članova koji žive u trošnoj kući u kojoj nemaju čak ni kupatilo.

Najmlađi član je Raviojla koja ima samo četiri ipo mjeseca, dok je Marko najstariji i ubrzo čeka punoljetstvo.

Kako kažu, iako razumijevanja i sloge imaju na pretek, uslovi za normalan život su ono što im nedostaje. S obzirom na primanja koja imaju za osnovne životne namirnice nisu ni pomišljali na rješavanje stambenog pitanja, a kamo li da će na ovako human način dobiti čvrst krov nad glavom.

– Uslovi u kojima živimo su veoma teški jer je kuća trošna i stara. Ima nas mnogo, supruga, ja i osmoro djece živimo u ovoj kući koja nije uslovna. Nemamo kupatilo – kaže Stanković.

Za slučaj Stankovića saznao je i Vrhovac koji je odmah odlučio da treba nešto da se preduzme da bi se ovoj porodici pomoglo.

– Kako sam čuo za ovu informaciju prije nekih dva mjeseca, o teškom životu porodice Stanković, pozvao sa neke kompanije kako bismo razmotrili i našli način da ukažemo pomoć ovoj porodici. Ovom prilikom iskazao bih veliku zahvalnost gospodinu Slaviši Lukiću vlasniku „Savoks“ kompanije iz Milića koja radi montažne kuće, a koja je ujedno i naša izvozno orijentisana kompanija, i gospodinu Draganu Talijanu vlasniku „MRD Inženjeringa“ iz Kotor Varoša koji su odmah prihvatili ovaj prijedlog i rado se odazvali da ovoj porodici obezbijedimo pristojne uslove za život – izjavio je Vrhovac.

Kompanija „Savoks“ iz Milića će pokloniti kuću od 143 metra kvadratna, a kompanija „MRD Inženjering“ iz Kotor Varoša će uraditi sve pripremne radove za postavljanje kuće.

Vrijednost kompletne donacije je više od 200.000 KM, a prema riječima Vrhovca, plan je da se u toku ovog ljeta sve završi, da kuća bude useljiva i da prethodna zima bude posljednja zima koju su Stankovići proveli u ovako lošim uslovima.

Izvor: Srpskainfo