Preko dvije stotine trkača i biciklista učestvovalo je danas u humanitarnom događaju ” Trka iz bloka” koji je po treći put u Prijedoru organizovala humanitarna organizacija ” Srbi za Srbe”.

Učesnici trke krenuli su sa Trga majora Zorana Karlice i prešli relaciju dugu 14 kilometara do manastira Klisina. Kotizacija za učešće iznosila je 25 KM.
Predsjednik Humanitarne organizacije ” Srbi za Srbe” Saša Vignjević izjavio je novinarima da je ove godine trka najmasovnija te da je cilj prikupljanje pomoći za višečlane porodice koje pomaže ova organizacija.
” U Prijedoru ćemo pomoći porodici Ivetić , gdje samohranom ocu četvoro djece, pokušavamo da riješimo stambeno pitanje i nadam se da ćemo do kraja godine da uspijemo u tome pravljenjem kuće ili kupovinom adekvatne kuće koju ćemo da prilagodimo za život”, istakao je Vignjević.

Gradonačelonik Prijedora Slobodan Javor, koji je jedan je od redovnih učesnika ove humaniitarne akcije, pozdravio je odziv velikog broja Prijedorčana koji na taj način šalju jasnu poruku poruku da su svi tu za sugrađane kojima je pomoć najpotrebnija.
” Svake godine se odazovem, i ranije kada nisam bio gradonačelnik dolazio sam da podržim ovu humanitarnu organizaciju u raznim njihovim aktivnostima i to je jedna ispravna i zdrava priča” izjavio je Javor.
On je dodao i da je Grad Prijedor podržao i ovu i druge manifestacije koje organizuje udruženje ” Srbi za Srbe”
” Vozim bicikl i posebno me raduje dionica puta koja se vozi do manastira koja ima posebno značenje i cijela ova priča gdje se skuplja dobrotvorni prilog za porodice kojima je pomoć zaista potrebna “, poručio je Javor.
Organizacija “Srbi za Srbe” nastala je početkom 2006. godine i u Republici Srpskoj je samo u ovoj godini do sada prikupila preko 200.000 KM, a sjedišta ima u preko 30 gradova.
Pored ovog , najveći događaji su turniri u brzom šutiranju trojke, trojka iz bloka, a oni će biti održani ove godine na 17 lokacija što je samo dio od oko 250 događaja šlaniranih u ovoj godini.

Izvor: prijedorgrad