Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizovala je večeras po šesti put humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki “Trojka iz bloka” na košarkaškom terenu kod gimnazije.

Predsjednik Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” Saša Vignjević je izjavio novinarima da u Prijedoru svi već znaju za ovaj spektakl i da je odziv mladih koji žele da učestvuju i u ovogodišnjoj humanitarnoj sportskoj manifestaciji veoma veliki.
” Sredstva sakupljamo za porodicu Ivetić iz Gomjenice , samohrani otac odgaja četvoro djece i moramo da im riješimo stambeno pitanje. Već smo u pregovorima za kupovinu jedne kuće i nadamo se da ćemo do kraja godine uspjeti da realizujemo ovu akciju”, rekao je Vignjević.

On je dodao da su za ovu porodicu već organizovali nekoliko akcija kao što je bila ” Trka iz bloka” te da vjeruje da će u akcijama do kraja godine biti prikupljeno oko 80.000 KM koliko je potrebno za novu kuću porodici Ivetić.
Svojim dolaskom i učešćem u ovom sportsko-humanitarnom događaju podršku čitavoj akciji dao je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da se rado odaziva ovim akcijama.
” Grad Prijedor podržava ovakve manifestacije i podržavaće i ubuduće. Drago mi je da djeca i omladina prepoznaju sport kao mogućnost da budu humani i smatram da je sport , za koji mi činimo dosta toga, prilika da se promovišu prave vrijednosti i da se i na taj način mlade generacije izvode na pravi put”, rekao je Javor.
“Trojka iz bloka” je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” čija je misija da pomaže socijalno-ugrožene višečlane porodice kroz turnire u brzom šutiranju trojki u gradovima širom svijeta.
Tokom večeri vršile su se prijave za šutanje na koš za tri poena 5 KM, za šut sa pola terena 10 KM i šut sa slobodnog bacanja to je 5 KM. Kao poslovna jedinica Humantirane organizacije ” Srbi za Srbe” bio je otvoren i Butik ” Bastion” gdje su se mogle nabaviti nove majice ove organizacije i sav prihod od prodaje išao je u korist ove akcije.

Izvor: prijedorgrad