U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 u Donjoj Jablanici smrtno je stradao vozač “folksvagena” Š. B. dok je žena koja je sjedila na mjestu suvozača teško povrijeđena i prevezena u mostarsku bolnicu.

Kako nam je kazao dežurni tužilac koji vodi istragu do nesreće je došlo kod Komadinovog vrela u Donjoj Jablanici oko 10:25 časova kad je vozač “folksvagena” pod još neutvrđenim okolnostima prešao u lijevu traku magistrale i direktno se sudario sa teretnim vozilom “man” koje je išlo iz smjera Sarajeva prema Mostaru.

– Radi se o starijoj osobi i pretpostavlja se da je u pitanju bio umor ili srčani udar, ali sutra će biti obdukcija pa ćemo znati više detalja. On je idući iz pravca Mostara prema Sarajevu najednom prešao na suprotnu stranu saobraćajnice i direktno se sudario sa teretnim vozilom iz suprotnog smjera. Vozač kamiona nije mogao ništa uraditi da spriječi nesreću. To su potvrdila i tri svjedoka – kazao je nadležni tužilac nakon obavljenog uviđaja.

Žena koja je zadobila teške tjelesne povrede je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu dr Safet Mujić u Mostaru i ničega se ne sjeća.

Više detalja biće poznato nakon što se povedu sve zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesreće i rasvjetljavanja slučaja sa smrtnim ishodom, piše Kliks.

Izvor: Srpskainfo