Ono što se posljednjih dana nagovještavala kao mogućnost, na kraju se i obistinilo i Fudbalski klub Krupa od naredne sezone igraće u najnižem rangu takmičenja, odnosno u Četvrtoj ligi Republike Srpske, grupa Banjaluka, popularnoj “Bundesligi”.

Upravni odbor dvostrukog uzastopnog šampiona Republike Srpske donio je nepopularnu odluku, jer im je onemogućeno da igraju u Premijer ligi, zbog nedobijanja licence za takmičenje, a po njihovom mišljenju sve je to urađeno na “nefudbalski” način.

Miloš Perović
FOTO: FK KRUPA/FACEBOOK

– Poslije višečasovne sjednice Upravnog odbora odlučili smo se na ovaj korak, jer jednostavno ne bi više imalo smisla da igramo Prvu ligu, koju smo u posljednje dvije sezone po svim prikazanim segmentima “prevazišli”. Odluku Upravnog odbora ćemo proslijediti u Fudbalski savez Republike Srpske i u narednim danima ćemo se obratiti medijima i saopštiti naše dalje korake – naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Pred čelnicima nekadašnjeg premijerligaša je sada teška zadaća, jer se sa većinom igrača moraju raskinuti ugovori.

– Krupa je godinama kao jedna velika porodica i sigurno je da će to biti veoma teški trenuci, ali jednostavno nemamo obraza da tim igračima više govorimo da ćemo naredne sezone igrati u Premijer ligi, a onda na kraju od toga ne bude ništa. Najviše zbog toga je i donesena odluka o napuštanju prvoligaškog društva, jer ne želimo prema fudbalerima, ali i cijeloj fudbalskoj javnosti Republike Srpske i BiH da izgledamo neozbiljni i to ne našom zaslugom. Bili smo jednostavno prinuđeni na ovaj korak, jer ne želimo da se više nastupamo u takmičenjima, koja organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i FS BiH– nastavio je Ilić.

fudbalski klub krupa na vrbasu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Čelnici kluba još nisu donijeli odluku šta će biti sa juniorskim timom Krupe koji se takmiči u Omladinskoj premijer ligi BiH, navodi Glas Srpske.

– Još uvijek razmišljamo, jer je ova ekipa zauzela četvrto mjesto. Moramo vidjeti šta kažu propozicije i pravilnici, ali sve smo bliže odluci da i oni istupe iz takmičenja. Što se tiče naše prve ekipe u narednoj sezoni za nju će nastupiti naši nekadašnji fudbaleri, mahom veterani, možda poneki junior, koji bude želio da ostane. Uglavnom sve ovo što su nam drugi uradili je bruka i sramota ne samo za grad Banjaluku, već i cijelu Srpsku – dodao je Ilić.

Predsjednik Krupe Draško Ilić je naglasio da mu je jako žao što će više od 30 ljudi ostati bez posla zbog odluke koja im jednostavno bila nametnuta.

– Tu ne govorim samo o igračima, nego o brojnim ljudima, koji su bili vezani za stadion, ali i prvi tim. Više od njih 30 ostaće bez hljeba i naći će se jednostavno na ulici, zato što je neko drugi tako želio. Još gore je što je više od 150 naših dječaka, koji nastupaju u mlađim kategorijama, kao i njihovih 300 i više roditelja gnjevno zbog ove odluke, koju smo morali donijeti. Gotovo je sigurno da će većina njih zbog toga sada otići iz našeg kluba – istakao je Ilić.

Izvor: Glas Srpske