Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da je odgovor Igora Crnatka na otimanje imovine i razvaljivanje nadležnosti Republike Srpske bio “usvojite mi zaključak, ja ću vama glasati za zakon”.

Mazalica je naglasio da za zakon glasaš ili ne glasaš u zavisnosti od toga da li ga podržavaš ili ne, a ne zbog nekakve trgovine kao na pijaci sa zaključkom koji je već u sličnoj formulaciji usvojen prethodne sedmice.

– I onda Crnadak izvlači najvažniji adut: svoju servilnost prema strancima, i galami da je SNSD kriv i neki zakon, što smo ostali bez trećine od 303 miliona. Crnadak koji je bukvalno prije tri dana rekao da bi glasao za taj isti zakon da mu je prošao zaključak – podsjetio je Mazalica u izjavi za Srnu.

On je upitao Crnatka koliko vrijedi imovina Srpske?

– Mislim da je to mnogo više od 101 miliona. A koliko vrijedi Crnatkov obraz i podanički odnos prema Sarajevu i zapadnim ambasadama? Ne vrijedi ni tog jednog zaključka kojeg smo već vidjeli. Јer svaka koju kaže Crnadak je već viđena i već ispričana. I već unaprijed izgubljena – ocijenio je Crnadak.

Autor: SRNA/ATV