Dom zdravlja Prijedor započeo je renoviranje prostorija fizijatrije, a u planu su investicije u službama stomatologije, pedijatrije, hitne pomoći i ambulante u LJubiji, izjavio je direktor ustanove Miloš Marjanović.
On je naveo da se sve investicije rade vlastitim resursima i da će se raditi postepeno na način da ne ugrožavaju proces rada.

“Na fizijatriji radimo prostoriju po prostoriju, da posao ne trpi, i većina radova će biti završena do kraja godine”, rekao je Marjanović danas Srni.

On je najavio da će, nakon što Zavod za stomatologiju Republike Srpske završi uređenje prostora u zgradi na Urijama, gdje se uskoro otvara oralna hirurgija, i Dom zdravlja krenuti parcijalno renovirati svoje prostorije u toj zgradi – pojedine dijelove stomatologije i ambulantu porodične medicine.

“Ove sedmice stiže novi, digitalni ortopan, čime povećavamo obim usluga, komercijalnih. To je investicija od oko 80.000 KM, realizovana vlastitim sredstvima i pacijente ćemo obavijestiti od kada će je moći koristiti”, dodao je Marjanović.

Prema njegovim riječima, za septembar je planiran početak djelimičnog renoviranja ambulante u LJubiji, dok se za obnovu pedijatrije čeka odgovor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kojem je ovaj projekat kandidovan u saradnji s nevladinim sektorom.

“Uvešćemo dodatne usluge koje možemo mi u svom kapacitetu pružiti, a koje će biti komercijalnog karaktera, i to u laboratoriji, na fizijatriji i na stomatologiji. U planu su poseban brzi ulaz za hitnu pomoć, kao i odvojen ulaz za pedijatriju”, istakao je Marjanović.

On je zamolio pacijente za razumijevanje tokom godišnjih odmora, navodeći da su uska grla Orlovača i Kozarac.

“Izvinjavam se i mještanima Bistrice jer ove godine nismo imali kapacitet da tamo otvorimo ambulantu. Tamo na 12 kilometara kvadratnih imamo još tri ambulante – Lamovita, Kozarac i Omarska. Druge ambulante pokrivaju i veće površine, ali gledaćemo da u narednom periodu i to riješimo”, pojasnio je Marjanović.

On je istakao da je prošlogodišnjim prelaskom na trezorsko poslovanje Dom zdravlja popravio konsolidovani izvještaj gradskog budžeta budući da posluje pozitivno, da nema zaostalih obaveza, ni dugova prema državi, radnicima i dobavljačima.

Izvor: SRNA/kozarski