Novak Đoković rekao je poslije plasmana u deveto vimbldonsko finale da je meč protiv Јanika Sinera bio mnogo teži nego što to rezultat govori, kao i da je divno biti dio nove generacije svjetskih tenisera.

Đoković je u tri seta pobijedio Јanika Sinera, ali smatra da rezultat ne pokazuje koliko je bilo teško protiv Italijana.

– Uvijek je neizvijesno igrati polufinale. Bila su tri tijesna seta, iako rezultat tako ne govori – bilo je blizu. Treći set je mogao da ode za njega, promašio je nekoliko udaraca i omogućio mi je da dođem do taj-brejka. Bilo je pritisaka. Pokazao je zašto je jedan od lidera nove generacije, da je odličan igrač. Divno je biti dio nove generacije – uz osmjeh je rekao Novak.

Đoković je ubjedljivo najiskusniji igrač od četvorice polufinalista na ovogodišnjem Vimbldona, ali srpski teniser kaže da je još uvijek motivisan da igra tenis.

– Volio bih da vjerujem da igram najbolji tenis u zrelim godinama. Mi smo dio individualnog sporta, moramo da se uzdamo u sebe, da se dovedemo u najbolje stanje, fizičko i mentalno, kada izađemo na teren. Dobar je osjećaj, 36 je novih 26. Osjećam motivaciju, inspirisan sam da igram sport koji volim i koji mi je dao toliko mnogo u životu. Trudim se da budem iskren i da vratim uslugu ovom sportu – rekao je Novak i dobio ovacije londonske publike.

Novak će u nedjelju igrati svoje deveto finale na Vimbldonu u karijeri, a tek treba da sazna ime protivnika, pošto se u drugom polufinalu sastaju Alkaraz i Medvedev.

– Odmaraću se i oporavljati i gledati dvojicu vrhunskih igrača koji igraju odličan tenis. Uživaću sa svog stola za masažu – zaključio je nabolji srpski teniser.

Autor: Agencije