Nakon što je poslije gladijatorske borbe morao na mreži da čestita Karlosu Alkarasu prvu titulu na Vimbldonu, Novak Đoković je u pozdravnom govoru sasuo niz komplimenata na račun mladog Španca.

Đoković je drugi put u devetom finalu poražen u Londonu i sigurno je da mu je to teško palo, ali je zadržao dostojanstvo i biranim riječima se obratio Alkarasu, poslije skoro pet sati borbe.

– Nije baš dobar dan za mene, ali jeste za Karlosa. Moram da počnem od pohvala za njega i njegov tim. Kakav finiš meča za tebe. Kada je trebalo da pronađeš prvi servis pronašao si ga, svaka čast. Mislio sam da ću s tobom imati problema na zemlji ili betonu, ali očigledno sam se prevario – naglasio je Đoković.

Na opasku da ipak može da bude zadovoljan odgovorio je:

– Nikada nije lijepo izgubiti ovakve mečeve, ali kada se sve emocije slegnu moraću da budem zahvalan jer sam dobio toliko mnogo „gustih“ mečeva minulih godina. Pomenuću onaj protiv Rodžera Federera ovdje. Neke sam dobio, a možda sam i mogao da izgubim. Sutra ću sigurno biti ponosan, ali danas neću. Ali opet, blagosloven sam sa toliko nevjerovatnih mečeva u karijeri. Izgubio sam od boljeg igrača i idemo dalje… Nadam se jače nego do sada – rekao je Đoković.

Zatim se slomio kada je pomenuo porodicu koja je bila u njegovom boksu.

– Lijepo je vidjeti mog sina, drago mi je da je i dalje tu i da se smije – rekao je Đoković kada je ugledao Stefana prije nego što je pustio suzu.

Ipak, nakon kratke pauze, smogao je snage i zahvalio se svima u svom boksu, naročito porodici uz riječi „Volim vas“.

Izvor: Srpskainfo