Na Malom gradskom trgu u Prijedoru danas je otvorena izložba fotografija u organizaciji Foto-kluba “Krk” koju kao vid međunarodne saradnje podržava grad Krk.

Izložene su fotografije članova kluba, ali i fotografa iz cijelog svijeta pristiglih na međunarodni konkurs ” Ljeto, more, sunce ” , kao i sa konkursa ” Žena u fokusu”.
Predsjednica Foto-kluba “Krk” Marijana Kirasić-Nekić istakla je da je nakon prošlogodišnjeg uspostavljenog kontakta saradnja sa Prijedorom nastavljena i da će biti proširena.

” Tokom prvog susreta osjetili smo da smo prihvaćeni i saradnju rado nastavljamo tako što smo u našoj glavnoj galeriji Dehumanus u Krku rezervisali termin za iduću godinu , a izložba će se tematski odnositi na ovaj kraj i biće pozvani i članovi folklornih društava da nas posjete i predstave se”, rekla je Kirasić- Nekić.
Ona je podsjetila da Foto-klub ” Krk” broji 15-ak članova, da sarađuje sa brojnim foto klubovima u zemlji i inostranstvu i da su organizatori međunarodnog foto konkursa na koji se prijavi i po 350 autora iz stotinjak zemalja sa više od 7.000 fotografija.
Izložbu je posjetio i zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević koji je izrazio nadu da je ovo početak jedne fine saradnje.
” Oni nam već drugu godinu prezentuju šta rade i sada predstoji da mi budemo njihovi gosti i da mi pokažemo jednom izložbom sličnog tipa šta i kako mi radimo, ima već nekih ideja u tom pravcu” , rekao je Kovačević.

Izvor: prijedorgrad