Srđan Amidžić imenovan je danas na dužnost ministra finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH potvrđeno je imenovanje Srđana Amidžića na dužnost ministra finansija i trezora u Savjetu ministara.

Amidžić je položio zakletvu, čime je i formalno preuzeo funkciju.

Amidžić je rekao da će mu prevashodni cilj na ovoj funkciji biti da što prije budu završeni operativni zadaci unutar Ministarstva u vezi sa pripremom budžeta za narednu godinu.

On je naglasio da ga čeka mnogo posla kada je riječ o budžetskom kalendaru koji je zgusnut, te da se mora raspravljati i o zahtjevima koje su dostavili budžetski korisnici.

– To je strašno mnogo posla sa uigranom ekipom, a ja treba samo da toj ekipi pomognem da se taj posao privede kraju – rekao je Amidžić.

Amidžić nije želio da komentariše navode da je njegovo imenovanje uslovljeno “političkom trgovinom”, naglašavajući da je ono što je bilo vezano za raspodjelu ministarstava u Savjetu ministara bilo dogovoreno ranije.

Na današnjoj sjednici ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac imenovan je za zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto.

Autor: RTRS