U Prijedoru će od 26 -30.avgusta biti održana sportska manifestacija pod nazivom “Dani sporta”.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju , sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je novinarima da će cilj ove manifestacija, koja se drugi put održava u Prijedoru, promocija svih sportova koji su zastupljeni u gradu , kroz razne sportske discipline odnosno upoznavanje mladih sa svim benefitima koje donosi bavljenje sportom od najranijeg djetinjstva i mladosti.
” Plan je da ova manifestacija postane tradicionalna , da se sa godinama i razvija i da je obogaćujemo sa što više programski sadržaja kada je u pitanju sport”, rekao je Milješić.
On je dodao da je prošlogodišnja manifestacija bila veoma uspješna te da je pozitian indikjator činjenica da su nakon nje, gotovo svi sportski klubovi imali povećan interes za učlanjenje.
” Ovogodišnja manifestacija počinje sa turnirom u ženskom fudbalu koji će se održati u subotu 26. avgusta od 16 -20 časova u Sportskoj dvorani `Mladost` i to je jedan sportski saržaj koi nismo imali prošle godine i biće to promocija ovog sporta koji je u veliukoj ekspanziji”, rekao je Milješić.
Centralna manifestacija biće održana u ponedjeljak 28.avgusta na Trgu majora Zorana Karlice kada će u vremenu od 18-21 čas biti predstavljeni sportovi kao što su biciklizam, bodibilding, krosfit, sportsko penjanje, planinarenje, jedriličarstvo, padobranstvo, stoni tenis , šah, kuglanje i uz učešće članova Odreda izviđača ” Dr Mladen Stojanović”.
Narednog dana biće predstavljeni fudbal, tenis, džudo, florbol, atletika, gimnastika, kikboks i drugi srodni borilački sportovi.
” Centralna manifestacija je 30.avgusta kada će nakon okupljanja sportista i sportskih radnika u LJetnoj bašti od 17,30 biti organizovan defile i promocije sportova: košarka, rukomet, karate , tekvondo, brazilski đijuđicu i odbojka”, rekao je Milješić.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor uz učešće sportskih klubova sa područja grada Prijedora.
Milješić je najavio da će nakon što budu završeni” Dani sporta” gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovati prijem za sve sportiste i sportske radnike koji su osvojili medalje u 2022.godini bilo da su u pitanju kupovi ili nacionalna prvenstva.
” To će biti jedna kruna manifestacije `Dani sporta čiji je pokrovitelj grad Prijedor” istakao je Milješić.

Izvor: prijedorgrad