U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano i malo toplije vrijeme, a ponegdje je moguća kratkotrajna kiša.

Jutro će biti svježije uz maglu u dolinama rijeka i po kotlinama.

Prije podne i tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije uz promjenljivu oblačnost, a poslije podne moguć je razvoj oblačnosti koja ponegdje u centralnim, zapadnim i istočnim predjelima može da donese kratkotrajnu kišu ili pljusak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 10 do 17, u višim predjelima od šest stepeni, a dnevna od 25 do 30, u višim krajevima od 20 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini i zapadnim predjelima zapadni i jugozapadni.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica osam stepeni, Kneževo i Čemerno 16, Kalinovik 17, Mrkonjić Grad, Srbac i Bihać 18, Banjaluka, Gacko, Novi Grad i Sanski Most 19, Prijedor i Han Pijesak 20, Sokolac i Drvar 21, Bileća, Gradačac i Livno 22, Doboj, Srebrenica, Šipovo i Bugojno 23, Trebinje, Foča, Neum, Široki Brijeg i Tuzla 24, Bijeljina, Rudo i Mostar 25, Višegrad, Zvornik, Sarajevo, Stolac i Zenica 26 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo