Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da je Gradski odbor SNSD-a u Prijedoru jedna od najaktivnijih, najboljih i najmasovnijih organizacija i da je za 25 godina bila i vlast i opozicija u ovom gradu.

Dodik je istakao da je 25 godina mnogo i u životu jednog čovjeka i u političkoj organizaciji.

– Kad se sjetim ko je tada bio na političkoj sceni i danas ga nema, a SNSD je i danas moćan, snažan, jak i ima namjeru da buduće decenije obilježi svojim pobjedama, ne samo u Prijedoru, nego širom Republike Srpske – rekao je Dodik novinarima u Prijedoru, gdje se večeras obilježava 25 godina postojanja i rada Gradskog odbora SNSD-a.

On je za predan rad zahvalio svim aktivistima, rukovodiocima u partiji, posebno Aktivu žena, koji je jedan od najaktivnijih u Republici Srpskoj.

Dodik je istakao da je Prijedor danas drugačiji, da se u ovom trenutku više od pet miliona KM ulaže samo u rekonstrukciju i izgradnju novih lokalnih puteva.

– Mnogo se radi na vodovodu, kojim će biti obuhvaćeno više od 650 domaćinstava. Obezbijeđena su sredstva za dvije sportske dvorane, u Omarskoj i u Prijedoru koja drugo čeka da bude završena – naveo je Dodik.

On je naglasio da je u finalizaciji koncept za rekonstrukciju i modernizaciju bolnice za šta će Vlada do kraja godine donijeti odluku i za šta je potrebno desetine miliona KM.

– Izgradnja auto-puta i rješavanje akutelnih zastoja govori da nismo odustali od svih važnih pitanja. Ranije smo dogovorili regulisanje ribnjaka i Vlada će pomoći da grad kupi ribnjak – rekao je Dodik.

Predsjednik prijedorskog odbora SNSD-a Dragoslav Kabić rekao je da se poslije 25 godina sumiraju rezultati i da se od malog opštinskog odbora došlo do najveće političke partije u Prijedoru.

– To su građani prepoznali i zato nam daju podršku na izborima. Naši radovi koje izvodimo daju garanciju da ćemo i u narednom periodu sigurno imati dobre rezultate i iduće godine osvojiti ponovo mandat gradonačelnika i najveći broj odbornika – istakao je Kabić.

Predsjednik Aktiva žena socijaldemokrata Dubravka Rađenović rekla je da ovaj aktiv tradicionalno krajem ljeta priređuje “Veče domaće kuhinje”.

– Ovo veče posvetili smo obilježavanju 25 godina Gradskog odbora SNSD-a Prijedor i vrijedne aktivistkinje iz 33 mjesna odbora spremile su potkozarske gastro specijalitete. Žene su uvijek bile snaga i podrška SNSD-a, što su pokazale i večeras – dodala je Rađenovićeva.

Autor: SRNA/RTRS