Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je danas dan velikih srpskih sportskih finala – dan u kojem je srpski narod u Srpskoj i Srbiji ujedinjen uz svoje vrhunske sportiste.

Proteklu sedmicu obilježile su pobjede košarkaša na Svjetskom prvenstvu, neponovljivog Novaka Đokovića, koji je deseti put u finalu Ju-Es opena, te odbojkaša na Evropskom prvenstvu – napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

– Posebno sam ponosan što u ovoj sedmici obilježavamo i 50. rođendan Košarkaškog kluba “Igokea”. Košarkaški turnir koji je organizovan tim povodom posvećen je svim dobrim ljudima i imali smo priliku da u Banjaluci i Laktašima gledamo svjetske košarkaške asove – rekao je Dodik.

Dodik je, od mnogih političkih dešavanja, izdvojio razgovor sa prijateljem Robertom Ficom, liderom stranke CMER – Socijalna demokratija Slovačke, kojem je poželio uspjeh na izborima.

– Radovaću se njegovom povratku na mjesto premijera Slovačke. To će omogućiti nastavak naše saradnje i bolje razumijevanje pozicije Republike Srpske – rekao je Dodik.

Autor: SRNA/Srpskainfo