Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da je potvrđivanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića sraman i nezapamćen skandal Suda BiH, te pokušaj rušenja bilo kakvog pravnog poretka, a posebno udar na sve Srbe.

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik radio je svoj posao, štiteći i poštujući Ustav Republike Srpske po kojem je dužan da potpiše zakon usvojen u Narodnoj skupštini. Napad na jednog legalno i legitimno izabranog predsjednika na ovaj način je i direktan napad na sav narod, a nama Srbima to, nažalost, nije novost – rekao je Goganović.

On je istakao da su Dodikova snaga Republika Srpska i njeni građani koji znaju da je ovakav nezapamćen presedan napad na cijelu Srpsku.

– Republika Srpska je svima nama svetinja, a toga su u političkom Sarajevu, koje stoji iza ovog sramnog čina, itekako svjesni. Zato ponosno kažem – Milorad Dodik će da pobijedi još jednu izazovnu bitku i sačuva Republiku Srpsku – poručio je Goganović za Srnu.

Sud BiH potvrdio je juče optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio optužnicu Tužilaštvu na doradu.

Autor: SRNA/RTRS