Drugo kolo kuglaške Premijer lige BiH donijelo je ekipi prijedorskog Rudara drugu pobjedu i nova 2 boda, veoma značajna za ostanak u vrhu tabele.

Ekipa Zrinskog iz Ljubača kod Tuzle nije možda bila atraktivan protivnik, ali je pokazala da može zaprijetiti domaćim igračima.

Poslije prvog bloka bilo je 1-1. U ovom kolu Đorđe Paštar 563 gubi meč poen od Ivice Tokića, najboljeg pojedinca ove utakmice i gostujuće ekipe, sa 600 oborenih čunjeva, a Siniša Knežević 580 dobija svog protivnika Dražena Kovačević 569.

Drugi blok Rudara skida polako teret utakmice i dovodi u vodstvo domaćina od 3-1 i prebacuje čunjsku prednost na svoju stranu na +28.

Zaslužni za to su Miljatović 581, najbolji kod domaćina i Trklja Miodrag 568 oborenih čunjeva.

U trećem bloku Rudar rješava utakmicu u svoju korist meč poenom Mladena Džajića 559, dok Marko Trklja 571 gubi od svog protivnika iako je oborio 2 čunja više, zahvaljujući gubitku 2,5 set poena od mogućih 4. Konačni rezultat je Rudar – Zrinski 6:2 i 94 oborena čunja više.

Proteklog vikenda igralo se prvo kolo i u ligi Republike Srpske. Ekipa Rudar 2 je gostovala u Derventi kod istoimene ekipe gdje je poražena rezultatom 6:2.

Iz ovog susreta treba svakako izdvojiti premijerni nastup Davida Rodića Rudarevog kadeta koji je oborio 141 čunj igrajući jednu stazu u kombinaciji sa Predojevićem.

U trećem kolu Rudar je gost ekipi Zrinjski Mostar u Međugorju, dok Rudar 2 dočekuje u Prijedoru ekipu Lijevča iz Nove Topole.

Izvor: kozarski