Prvi poraz Rudara u kuglaškoj Premijer ligi BiH desio se u šestom kolu na gostovanju u Gradišci od ekipe Ada Banja Luka. Rudar, svakako znatno slabiji, zbog izostanka njegovog kapitena Miljatovića je imao svoje šanse, ali ih nažalost nije uspio iskoristiti.

Krenulo je loše za goste zbog činjenice da je Ada povela poslije prvog bloka 2:0 i 49 čunjeva prednosti.

Paštar je za Rudar odigrao odličnih 614, ali je Šukalo bio još bolji 628 oborenih čunjeva, dok je Knežević 552 popustio u poslednjem setu svoga dvoboja protiv Ramića 587.

Drugi blok donosi meč poen za Rudar koji osvaja Miodrag Trklja 594 protiv Bojana Novakovića 562, dok za Adu poen uzima Galić sa najboljom cifrom utakmice 635 protiv Dedića 562 oborena čunja.

Za Adu 3:1 i 90 čunjeva prednosti je bio izazov u koji se hrabro upustio najbolji kod Rudara Marko Trklja 634 koji je dobio iskusnog veterana Borisa Novakovića 596, što nažalost nije bilo dovoljno, jer slaba kombinacija Rudara Džajić/Mandić 519 ne uspijeva nadoknaditi čunjsku razliku protiv još slabije Adine kombinacije Biber/Košpić 497.

Konačan rezultat 5:3 za Adu i 30 čunjeva više.

Priliku da popravi utisak Rudar će imati već u novom derbiju 7. kola gdje dočekuje odličnu ekipu Posušja koja sad kao jedina neporažena drži prvo mjesto na tabeli.

Rudar 2 je izgubio svoju, za srijedu, pomjerenu utakmicu 4. kola lige Republike Srpske od Posavine u Gradišci rezultatom 6:2, iz koje treba, i pored poraza, izdvojiti odličan nastup cijele ekipe u kojoj je prednjačio Goran Predojević sa 596 čunjeva.

Potom je u nedeljnoj utakmici 5. kola u Prijedoru zabilježio svoju prvu ovosezonsku pobjedu nad ekipom Ossa Bijeljina rezultatom 5:3 i ujedno joj tako prepustio poslednje mjesto na tabeli.

Najbolji kod Rudara 2 i igrač utakmice bio je Marić Nikola 558 oborenih čunjeva.

Izvor: kozarski