U Crnoj Gori već 46 dana traje takmičenje u ležanju, a u borbi za prvo mjesto ostale su još tri osobe od 21 koliko se prijavilo.

Jedna od takmičara koji su najduže izdržali je i 23-godišnja Lidija Marković iz Nikšića koja kaže da joj uopšte nije dosadilo ležati.

– Nije naporno uopšte. Nisam još odmorila i ne planiram da ustanem. Ništa nije teško. Ovdje sam došla da odmaram i stvarno uživam. Sinoć smo poslije ponoći proslavili hiljadu sati. Ne osjećam da toliko ležim. Ja nemam konkurenciju – rekla je Lidija za “Jutro” na Prvoj.

Međutim, ovo takmičenje polako gubi interes javnosti, ali i smisao s obzirom na to da je glavna nagrada 1.000 eura, prenosi Klix.

Prema pravilima, takmičari imaju tri dnevna obroka, kao i pravo na odlazak u toalet na svakih osam sati.

Rekord do ove godine u ležanju bio je 117 sati, a ovo troje takmičara već leži već preko hiljadu sati.

-Sve je dozvoljeno, samo moramo da ležimo. Na osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutru koristim za tuširanje, drugu u 18 časova koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet da sušim kosu. Sve uspjevam ležeći. Pauzu poslije ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim – rekla je Lidija kojoj je porodica nudila 1.000 eura koliko iznosi i glavna nagrada da odustane, no ona je to odbila.

-Nije do novaca, ovo je psihološka igrica – rekla je Lidija.

Gordana Filipović (36) iz Nikšića, supruga je i majka dvoje djece. Prvenstveno se prijavila zbog nagrade koja joj je zvučala primamljivo.

-Doduše, mislila sam da će sve trajati pet ili šest dana. Nakon 10 dana je ta nagrada izgubila smisao. Sad sam već izgubila i svoju platu pa sam zapravo u minusu, ali me drži izdržljivost i inat – rekla je Gordana nedavno.

Kritike na račun ovog takmičenja osvanule su i na Tviteru.

Prošlogodišnji pobjednik u ležanju koje se tradicionalno održava u Crnoj Gori u etnoselu Montenegro, nedaleko od Nikšića bio je Žarko Pejanović.

Pejanović je izdržao 60 sati ležeći te je osvojio 350 eura, rafting, vikend u etnoselu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada sponzora.

Izvor: Srpskainfo