Bivši trener Borca, Kozare, GOŠK-a i Etnikosa Vule Trivunović imenovan je za šefa struke Rudara iz Prijedora, a pred debitantski nastup upoznao se sa ekipom, te najavio najviše ambicije.

Mladi stručnjak iza se ima bogatu igračku karijeru koju je gradio na samo na terenima u BiH nego Srbiji, Njemačkoj, Rusiji, Poljskoj i Kazahstanu i sigurno je da mnogo toga pozitivnog može da donese u klub na Sani.

-Trebao sam ići u jedan premijerligaški klub, to je bila skoro gotova stvar i bio sam koncentrisan na taj slučaj. Neću o detaljima zašto nije došlo do realizacije. Uslijedio je poziv Rudara, moram priznati bili su jako otvoreni. Ono što me najviše privuklo jeste organizacija kluba, igrački kadar i naravno ciljevi ekipe. Ja sam čovjek koji je jako vezan za porodicu i odgovaralo mi je da budem tu, da se mogu posvetiti i klubu, a da opet baš toliko ne ispašta porodica. Prvi utisci su više nego pozitivni, svjestan sam ciljeva kojima Rudar stremi. – rekao je Trivunović.

Rudar je trenutno prvi na tabeli i najveći je kandidat za osvajanje titule prvaka Republike Srpske što bi im donijeli i povratak u Premijer ligu BiH.

– Nismo jedini koji želimo ući u Premijer ligu, ali imamo dobar tim i podršku uprave kluba što je najbitnije. Ja sam gledao 5-6 utakmica Rudara ove ekipe, smatram da imamo i timski i individualni kvalitet. Vidio sam da je jako kvalitetno rađeno sa njima a treningu. Ova ekipa ima glavu i rep, a isto tako ima i dosta mladih igrača koji su već pokazali kvalitet. Ja ću pokušati da svoju energiju prenesem na njih, ali vidjećemo već u subotu šta smo uspjeli da uradimo kroz ovu sedmicu – rekao je Trivunović

U narednom kolu Rudaru gostuje ekipa Laktaša koja je sporije ušla u sezonu, ali su posljednja 3 kola uhvatili ritam.

– Laktaši su kvalitetna ekipa koja dolazi u jako dobroj atmosferi, u zadnje 3 utakmice upisali su isto toliko pobjeda, sve su to igrači koji su prošli omladinsku školi Borca i Željezničara, jako pismena ekipa i jako dobro vođena. Čovjek je već tu više od 2 godine i taj kontinuitet u radu im daje dodatni kvalitet. Biće izuzetno teška utakmica. Oni dolaze da se bore protiv glavnog pretedenta za ulazak u Premijer ligu. Siguran sam da će njihovi igrači dati maksimum kako bi skrenuli pažnju na sebe, s obzirom da ide prelazni rok. Ja vjerujem u kvalitet naših igrača i ukoliko budemo na nivou iz prethodna 2 dana, imamo se čemu nadati – zaključio je strateg Prijedorčana.

Izvor: Srpskainfo