U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane intervale, a zatim će oblačnost sa zapada prekriti cijelu zemlju, pa će u ostatku dana biti pretežno oblačno i bez padavina.

Ujutru će biti djelimično vedro uz umjerenu oblačnost i hladno vrijeme, u dolinama rijeka i po kotlinama sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab istočni vjetar.

Minimalna temperatura vazduha biće od nula do šest stepeni, na jugu do 12, a maksimalna od 12 do 16, na jugu do 20, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je jače naoblačenje sa sjeverozapada uslovilo kišu i pljuskove.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova: Bjelašnica šest, Han Pijesak i Mrakovica sedam, Sokolac devet, Banjaluka, Prijedor i Srebrenica 11, Doboj, Sarajevo, Tuzla, Zenica i Novi Grad 12, Bijeljina 13, Čemerno 15, Kalinovik 16, Foča i Rudo 18, Višegrad 19, Gacko 20, Mostar i Bileća 22, Trebinje 24, Neum 26 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo