Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je, povodom protesta dijela boračke populacije koji je održan prošle sedmice u Banjaluci, da bi politički stavovi trebali da se artikulišu kroz institucije Srpske.

Egić je naveo da je Vlada Srpske prihvatila sve ono što je Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) putem svojih ovlaštenih, legalnih predstavnika “stavila na sto” tokom pregovora.

“Ako imamo problema, i kada se postižu određeni dogovori, Vlada pregovara sa organizacijama i ljudima koji predstavljaju određene populacije”, rekao je Egić novinarima uz Banjaluci, prenosi Srna.

On je podsjetio da je Boračka organizacija Republike Srpske imala na svojim skupštinama određene zahtjeve koje je “stavila na sto” pred Vladu Srpske.

“U pregovorima je učestovao i predsjednik Republike Srpske i mi smo donijeli odluku. U principu, prihvatili smo sve ono što je Boračka organizacija putem svojih ovlaštenih, legalnih predstavnika stavila na sto”, rekao je Egić.

Govoreći o najnovijim američkim sankcijama određenim preduzećima u Republici Srpskoj, Egić je ocijenio da je smiješno da se jedna moćna sila, kao što su SAD, spušta na taj nivo.

“Prema tome, mislim da onda i nije tako moćna kao što želi da se pokaže. Nisam ni pročitao na šta se konkretno odnosi, mislim na te firme, ali sam potez i način na koji se to radi, očekivajući da to ima neke političke domete koje nisu mogli na politički način da ostvare, veoma je smiješno za tako jednu veliku silu”, rekao je Egić.

Izvor: nezavisne