Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, organizuje Treću investicionu konferenciju „INVEST SRPSKA“. Konferencija, pod ovogodišnjim sloganom „Naša vizija = Srpska“, održava se od 30. oktobra do 1. novembra 2023. godine u Hotelu „Kardial“ u Banji Vrućici, Teslić.

Konferencija će okupiti najvažnije donosioce odluka, predstavnike jedinica lokalne samouprave, poslovne i finansijske zajednice Republike Srpske i regiona. Kroz četiri panela bavimo se temom povećanja investicija i razvoja izvoznih rezultata Republike Srpske.

Kroz prvi panel „Investicije i kako do novih investitora“ razgovaraćemo o značaju investicija i načinima kako osigurati njihov dinamičan rast u svjetlu aktuelnih globalnih dešavanja, koja utiču i na našu privredu.

Aktuelne teme vezane za izvoz takođe zahtijevaju posebnu pažnju, imajući u vidu sve ekonomske benefite koje sa sobom nosi intenzivna i međunarodno prepoznatljiva izvozna aktivnost. To je tema drugog panela – „Izazovi i potrebe finansiranja izvoza“,

„Lokalne zajednice – pravo mjesto za ulaganje“ naziv je trećeg panela, gdje ćemo iz ugla lokalne vlasti razmotriti sve izazove i prilike za investiranje.

Konferencija će se kroz četvrti panel posebno baviti komparativnim prednostima našeg izvoza. Cilj je da prepoznamo koja to područja u narednom periodu imaju značajan potencijal za rast, kao i koji su izazovi i potrebe daljeg finansiranja izvozne aktivnosti domaćih privrednika.

INVEST SRPSKA nastavlja da se bavi aktuelnim dešavanjima i potrebama, suštinski značajnim za dalji rast i razvoj Republike Srpske i prosperitet njenih građana.

Organizacijom prethodne dvije investicione konferencije (2021. godine u Laktašima i 2022. u Prijedoru) ostvareni su rezultati u promociji investicionih potencijala i podrške koju ulagačima nudi IRBRS.

Iz brenda „INVEST SRPSKA“ nastao je i prvi „INVEST FORUM“, veliki događaj koji je prošlog mjeseca održan u banjalučkom Banskom dvoru, gdje smo na jednom mjestu okupili predstavnike vlasti, privrede i finansijskih institucija i investitora iz čak 22 zemlje svijeta. Dobili smo jasnu poruku da je Republika Srpska prepoznata kao mjesto gdje vrijedi ulagati.

Uspjesi i efekti dosadašnjih investicionih konferencija, zajedno sa premijernim INVEST FORUMOM svjedoče o ispravnosti naše vizije i vrijednosti događaja kao što je INVEST SRPSKA.

prijedor24h