Vlasnik hotela “Jablanica” optužen je da je pretukao svoju radnicu Enisu Klepo jer je zbog loših uvjeta rada namjeravala dati otkaz i jer je tražila isplatu zarađene plate.

No, umjesto isplate, Enisa je dobila više udaraca u glavu.

Da nije kriv, izjasnio se pred sudom u Konjicu vlasnik hotela ‘Jablanica’ Amir Džafić koji se našao pred sudom zbog sumnje za nasilničko ponašanje i premlaćivanje djelatnice Enise Klepo.

Nada Dalipagić, odvjetnica koja zastupa oštećenu, rekla je za Bljesak.info da će se cjelokupni predmet dostaviti drugom sucu prema Kaznenom zakonu FBiH, odnosno Vijeću koje prilazi sad glavnom pretresu.

Dva procesa

-Sud je dužan u roku od 30 dana od dana o izjašnjenju o krivnji zakazati iduće ročište. Na glavnom pretresu će Tužiteljstvo iznijeti svoje dokaze, pa onda obrana i Sud će na kraju donijeti presudu, to je proces propisan zakonu o Kaznenom zakonu FBiH – pojasnila je.

Glavni nositelji postupka su Tužiteljstvo, tužiteljica i branitelj, a prava oštećene su prema kaznenom postupku, kaže Dalipagić, dosta sužena i ona može svjedočiti o svemu onome što joj se dogodilo.

-Nakon toga, ona ima pravo na podnošenje imovinsko-pravnog zahtjeva, ukoliko optuženi bude osuđen – kazala je Dalipagić.

Nakon ovog procesa, kaže, trebao bi biti još jedan razdvojen proces u kojem se potražuju imovinska prava. Klepo je početkom kolovoza prijavila da je brutalno pretučena od strane Amira Džafića na radnom mjestu u hotelu Jablanica nakon što je najavila otkaz i zatražila platu za jul, što je zapravo i materija drugog procesa.

Vlasnik hotela u kojem je radila nanio joj je teške tjelesne ozljede zbog kojih je i bila zadržana na liječenju u SKB Mostar. Optuženi se branio sa slobodne jer ”nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom”, no po odluci Glavnog tužitelja ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužiteljstva. Tužiteljstvo je u saradnji s PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka sa lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.

Izvor: Srpskainfo