Županijsko tužilaštvo, preciznije područni ured Konjic, predalo je nadležnom Sudu Konjic na potvrdu optužnicu u slučaju premlaćivanja bivše radnice hotela “Jablanica”, Enise Klepo. Isto je potvrđeno iz advokatskog ureda Dalipagić-Crnjac, koje je oštećena angažovala u ovom predmetu. Kažu da su iz Tužilaštva informisani kako je i navedeno.

Podsjetimo, zbog ovog slučaja na ulicu su izašli mnogi građani Jablanice, a u znak podrške Enisi autobusi s građanima stigli su i iz drugih gradova.

Vlasnik hotela “Jablanica” Amir Džafić, koji ima preko stotinu kilograma nagrnuo je na radnicu, ženu, tešku svega šezdesetak kilograma jedan na jedan, jer mu je najavila otkaz.

Nije imala nikakve šanse da se brani. Ona je tada ispričala šta se sve događalo kobnog dana. Isto je navela i u Tužilaštvu.

– Prišao mi je, ja sam sjedila u stolici, udario me je šakom, podigao me iz stolice, poderao mi majicu. Pokušala sam se odbraniti verbalno i fizički, naravno nije bilo moguće. Onda me je vukao sve do zadnjeg izlaza, to vam je nekih dva metra iza recepcije. Njegova supruga je pobjegla s lica mjesta, kao i kuvar, kuvarica je stajala između nas dvoje. Kako je on mene gurao, tako je i ona išla, ali mislim da nije povrijeđena. Tu u tom malom hodniku nema video nadzora, ta vrata vode prema zadnjem hodniku i bazenu, i tu sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarka, kurva, da sam mu razorila objekat i slično – ispričala je Enisa.

Pokušavala se braniti, ali to je bilo nemoguće.

– Pokušala sam ga rukama odgurnuti, on je viši i teži od mene, ima sigurno preko stotinu kilograma, a ja imam šezdeset. Ne znam kako je sve to prestalo, sjela sam na stepenicu, rekla mu da se odmakne, da prestane, tražila telefon da nazovem roditelje. Nisu mi dali telefon, ja sam ustala, uzela svoje stvari, koje su se nalazile iza recepcije. On me ispratio do izlaza i zaključao vrata – ispričala je ranije Enisa.

Ovaj predmet označen je prioritetnim u radu Tužilaštva HNŽ, piše Hercegovinainfo.

Izvor: Srpskainfo