Bivša radnica hotela Jablanica Enisa Klepo (28), koju je njen poslodavac i vlasnik tog hotela Amir Džafić (44) brutalno pretukao jer je dala otkaz i tražila svoju platu, neće prihvatiti nikakvu nagodbu, te želi da on pred zakonom odgovara za ono što joj je učinio.

Ovu informaciju su potvrdili iz Zajedničke advokatske kancelarije Nada Dalipagić, Jelena Dalipagić-Crnjac i Goran Crnjac koji su kao njeni punomoćnici podnijeli krivičnu prijavu protiv Amira Džafića, zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda, ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje.

Kako je kazala Nada Dalipagić, oštećena Enisa Klepo se već izjasnila da neće prihvatiti nagodbu tužilaštva i osumnjičenog Amira Džafića, koji joj je nanio teške tjelesne povrede koje su konstatirali i ljekari u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar.

– Očekujemo podizanje krivične prijave – kazala je Dalipagić.

Inače, Enisa Klepo je diplomirana pravnica, a u hotelu Jablanica je radila kao recepcionerka, za platu od 700 KM, te je zbog loših uslova odlučila da ode i zatražila svoj zarađeni novac.

Portparol Tužilaštva HNK Ana Rajič tvrdi da će po odluci Glavnog tužitelja, ovaj predmet imati prioritet u radu Područnog tužilaštva Konjic.

– Tužilaštvo HNK je odmah po saznanju uključeno u ovaj slučaj i provodi istragu. Osumnjičeni je 1. avgusta 2023. godine po hapšenju od strane policijskih službenika PU Konjic zadržan 24 časa, a potom po Naredbi tužitelja zadržan još 24 časa, u kojem roku je osumnjičeni ispitan, te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Konjic. S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora po kaznenom postupku FBiH, istraga u ovom predmetu je nastavljena u redovnoj proceduri – kazala je Rajič.

Ističe da Tužilaštvo HNK u suradnji sa PU Konjic sprovodi sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju, te je postupajuća tužiteljka naložila sprovođenje medicinskog vještačenja po vještaku medicinske struke, kao i vještačenje CD – video zapisa snimka sa lica mjesta.

– Takođe, ponovno je saslušana svjedokinja-oštećena, ovoga puta pred postupajućom tužiteljkom, a nakon što je to prethodno učinjeno u PU Konjic – naglasila je Rajič.

Tužilaštvo će kako ističe, po potrebi preduzeti i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba, te će po završetku istrage i prikupljanja svih dokaza donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu.

Ovaj slučaj je šokirao cijelu regiju i izazvao buru reakcija, a nakon što je održano okupljanje brojnih građana BiH ispred jablaničkog hotela, u kojem su se dogodile nemile scene, stavljen je ključ u bravu tog objekta, uz obavijest da je u toku kolektivni godišnji odmor, piše Klix.

Tako je onemogućeno inspekciji da obavi inspekciji nadzor nad hotelom, a dobro upućeni izvori kažu, da je ključ u bravu stavljen jer su nakon nemilih scena u tom objektu masovno otkazivane rezervacije i sumnja se da će Amir Džafić, koji od tada nije viđen u Jablanici, vratiti poslovanje tom hotelu.

Izvor: Srpskainfo