Andrija Vukotić, direktor prijedorske bolnice “Dr Mladen Stojanović”, rekao je da oprema donirana ovoj bolnici, u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, ima veliki značaj za bebi boks i rađaonu jer su dobili najneophodnije.
Vukotić je naveo da je prijedorska bolnica u okviru ove akcije dobila transportni inkubator, topli reanimacijski sto, po dva topla kreveta i perfuzora, te pulsni oksimetar, vrijednosti od 73.120 KM bez PDV-a.

“To nam je bilo najneophodnije. Vodim bebi boks već 14 godina i pregledam bebe svako jutro u viziti. Imamo transportni inkubator koji je star 13 godina i nadam se da će nam ovaj novi služiti narednih 10 do 15 godina”, rekao je Vukotić.

On je istakao da je topli reanimacijski sto koji imaju star četiri godine. “Stavićemo ga u rađaonu, a novi ćemo staviti u bebi boks, dok će se pulsni oksimetar i perfuzori koristiti na prvom spratu zavisno od situacije”, rekao je Vukotić, koji je pedijatar neonatolog.

On je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na prijedlog predsjednika Udruženja pedijatara Srpske Jelice Predojević Samardžić prošlogodišnju humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima” namijenio porodilištima u Republici Srpskoj.

“Mi smo na osnovu toga tražili ono što je nama neophodno. Oprema nam je dovezena u srijedu, 1. novembra, a juče nam je došao serviser ovlaštene kuće da je instalira, nakon čega ćemo opremu moći odmah da koristimo”, rekao je Vukotić.

On je rekao da je za sljedeću sedmice planirana medijska promocija donacije.

Izvor: SRNA/kozarski