U Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci, u srijedu, 6. decembra u 19,00 časova, biće održana promocija knjige “Hronika prijedorskih izviđača 1922 – 1953 – 2023”.

U promociji će učestvovati: priređivač Zoran Stanić (profesor književnosti u penziji, izviđač od 1964. godine i bivši načelnik Odreda iz 1969. godine), Ernest Badnjević (starješina odreda ”Dr Mladen Stojanović”) i Dragan Gnjatić (predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, bivši načelnik Odreda i prvi predsjednik Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini), a moderator će biti Nenad Novaković (predsjednik Udruženja izdavača Republike Srpske).

Knjigu su izdali “Print designe” i Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović“, a povodom 70 godina osnivanja Odreda i 101 godine postojanja skautskog pokreta u Prijedoru. Na 443 stranice, Hronika je zabilježila jedan vijek skautskog i izviđačkog rada kroz koji je prošlo oko 50.000 prijedorčana.

U koricama ove knjige nalazi se bezbroj dokumenata, zapisa, sjećanja i fotografija koji će trajno svjedočiti o jednoj lijepoj i izuzetno korisnoj organizaciji.

Autor: RTRS