Privredno-turistička manifestacija Prijedorska zima 2023 počinje u utorak 12. decembra  i trajaće do 1. januara naredne godine.

Šef kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš navela je da su se priključile sve kulturne ustanove koje djeluju u gradu i da je program bogat i raznovrstan.

“Program je zaista bogat i raznovrstan i za svakoga će biti po nešto. Tu su nam se priključili Pozorište u kojem će biti besplatne predstave, bioskop Kozara u kojem će biti filmski maraton i druge projekcije, zatim biblioteka, muzej, galerija i nadam se da neću nikoga ispustiti. Oni su se zaista svojski potrudili i organizovali sadržaj od promocija knjiga koje su primjerene za ovo doba godine, do radionica, ali i svega onoga što može privući veliki broj naših sugrađana”, navela je Dodoševa.

Dodala je da je u okviru Prijedorske zime 2023. organizovan  i Zimski grad na Trgu majora Zorana Karlice.

“Zvanično otvaranje Zimskog grada biće 22.12. u petak u 20 časova i ono što želim reći da će u okviru Zimskog grada svake večeri i svakog dana biti dobar i bogat program što se tiče i muzičkog dijela i gastronomske ponude tako da će i u tom segmentu Prijedorske zime biti za svakoga po nešto. Naravno, i ove godine biće organizovana Dječija Nova godina gdje će grad Prijedor podijeliti 1.000 paketića. Sve to ne bi bilo upotpunjeno bez naših animatora tako da smo za dva vikenda u okviru Zimskog grada organizovali Deda mraza i Baku mrazicu koji će se družiti sa mališanima”, izjavila je ona.

Navela je da će i ove godine Na Trgu majora Zorana Karlice biti organizovan doček Nove godine.

“Novina u odnosu na sve prethodne godine, jeste da će odlukom gradonačelnika sredstva koja su bila namjenjena za vatromet biti preusmjerena za nabavku hranilica za pse i mačke. Hranilice će biti raspoređene na nekoliko lokacija u gradu i svakog dana biće snabdjevane hranom”, izjavila je ona.

Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić rekao je da će u okviru Prijedorske zime 2023 na Trgu majora Zorana Karlice biti 10 kućica u kojima će ugostitelji i izlagači organizovati večeri dobre hrane, muzike i zabave.
“Ono što je važno naglasiti je da je grad Prijedor obezbijedio za sve ugostitelje i izlagače besplatne kućice zajedno sa svim neophodnim stolicama, stolovima, grijalicama, okićene kućice, koje će svakako doprinijeti da manifestacije koje se dešavaju na trgu budu upotpunjene”, dodao je Rosić.

Izvor: kozarski