Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, ujedno i čovek koji važi za GOAT-a ovog sporta je dao intervju za CBS, dugo iščekivani u kom se dotakao brojnih stvari.

Pričao je o karijeri, otkrio neke svoje tajne, a dotakao se i Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Koliko je bio “sporan”, ali i iščekivan intervju, govori i činjenica da je bila brisana prvobitna najava, a potom se pojavila i nova, što je samo pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama.

FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

Ipak, čak i pored toga, Novak ostaje tu, na samom vrhu, čak iako je dosta stariji od svih igrača protiv kojih igra. Upravo je to novinar i apostrofirao, podsjetivši na finale Ju-es Opena, gdje je bio bolji od Danila Medvedeva.

– Mislim da nekako probude zvijer u meni – rekao je Đoković.

Novak je neko ko nema istu brzinu, isti način igre kao nekada, ali je i neko ko se prilagodio na ono novo, prihvatio je neke stvari i sada sve ono što je učio, sada koristi na sjajan način i to pretače upravo u vrline kojima dobija protivnika.

– To nije poklon, to je nešto što dolazi sa radom – rekao je o svojoj mentalnoj snazi.

Dotakao se potom Novak i sada već čuvene frke oko vakcinacije u Australiji.

– U suštini, imao sam većinu svijeta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo – naveo je Đoković.

Novak je pričao i o svom početku karijere, o mečevima protiv Nadala i Federera.

– Na početku karijere nisam shvatao kako je sve to dio scenarija, zar ne? Tako da sam se time plašio. Ali to me takođe motiviše da sam uradim stvari i da pokažem da sam spreman, znate? Spreman sam za bitku, za rat – kaže Novak.

Nikada nije pričao o eventualnoj penziji, ali, kako kaže, djeca Tara i Stefan su motiv da nastavi da igra što duže.

– Zapravo prije mnogo godina sanjao sam da će moja kćerka i moj sin moći da me gledaju kako osvajam Vimbldon. To se desilo nekoliko puta. Imao sam veliku sreću da sam to doživio – zaključio je Novak Đoković

Izvor: Srpskainfo