Povodom Dana Republike Srpske – 9. januara na Trgu majora Zorana Karlice brojni Prijedorčani uživali su u koncertu Danice Crnogorčević i pjesmama koje slave našu tradiciju i istoriju. U čast Dana Republike priređen je i veliki vatromet.

“Neka vam je srećan Dan Republike Srpske. Još dugo ga slavili u zdravlju, miru i veselju. Iskreno da vam kažem, rado smo se odazvali na drugi poziv gradonačelnika Slobodana Javora, jer nam je prošle godine bilo prelijepo u Prijedoru. Tako ste nas lijepo dočekali, to uvijek ističem, da se najljepše osjećam u Prijedoru, kao da smo došli u svoju kuću, a i jeste tako. Mnogo vam hvala na tome”, istakla je Danica.

Koncert Danice Crnogorčević drugu godinu zaredom poklon je Grada Prijedora građanima povodom Dana Republike Srpske.

I ove godine koncertu je prisustvovao veliki broj građana, a posebno mladih.

“To ukazuje samo jedno, da Republika Srpska ima budućnost, što nam je jako bitno. Važno je da budemo svi zajedno i složni, jer samo na takav način možemo sačuvati i očuvati Republiku Srpsku. Svi zajedno treba da čuvamo, gradimo, jačamo našu Republiku, jer je to naš identitet. Bez identiteta smo niko i ništa”, istakao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Izvor: kozarski