Košarkaši Denver Nagetsa teže nego što se očekivalo su došli do pobjede protiv okrnjenog tima Filadelfije Seventisiksers 111:105, a novu sjajnu partiju pružio je srpski centar Nikola Jokić

Jokić se u prvom poluvremenu zagrijavao, a duel je završio blizu tripl-dabla upisavši 26 poena, 16 skokova i 7 asistencija.

Znalo se da u timu Nika Nursa zbog povreda neće biti Tajriza Meksija i Tobijasa Herisa, međutim i Džoel Embid je naprasno ipak propustio okršaj pošto je osjetio bol u lijevom koljenu tokom zagrijavanja, pa je okršaj ispratio većim dijelom iz svlačionice.

Upravo to je bio jedan od povoda da ga navijači tokom meča sa tribina dozivaju, imajući u vidu da ni u petoj sezoni u nizu nije došao u Kolorado, iako je samo deset dana ranije odigrao sjajan meč protiv Denvera, ali na domaćem parketu.

Vreo početak duela i sjajno prvo poluvrijeme pratili smo i pored svega što je prethodilo susretu. Džamal Marej je ubacio tri brze trojke za rano vođstvo od 13:4 i tajmaut protivničke klupe, ali je to bio jedini momenat do pauze kada je domaćin bio na bezbjednoj distanci.

Do kraja prve četvrtine razliku su gosti stabilizovali, najviše zahvaljujući neumornom tandemu Patrik Beverli – Pol Rid.

Džoker je bio na hlađenju kada su u pitanju šutevi ka košu. Nije gađao maltene uopšte tokom prva 24 minuta, tek se u finišu probudio. Međutim, bilo je potrebno ekipi da se aktivira, pošto je na suprotnoj strani Markus Moris imao odgovor zajedno sa pomenutim kolegama, a na pauzi domaćin je vodio sa svega 64:62.

Ritam meča u potpunosti je splasnuo u drugom poluvremenu, sve više napada završavano je promašajima, bilo je i više izgubljenih lopti, ali je to izgleda išlo na ruku više Siksersima. Denver je u trenutku imao 78:70, ali je do kraja trećeg kvartala na krilima Ubrea bilo 86:88!

Trojke koje su držale Nagetse u prvom poluvremenu ponovo su se pojavile kada je to bilo neophodno, Majkl Porter je preuzeo palicu u tom segmentu od Mareja, a Jokić je pravio problema u reketu, pa je zato često izvodio penale. I pored toga što nije bilo naročito precizan stizao je do lakih poena i prikupljao ih je do samog finiša, što se i ispostavilo ključnim faktorom.

Džamal Marej je duel okončao sa 23 poena i 7 asistencija, dok je Majkl Porter Džunior ubacio 20 uz 8 skokova. Aron Gordon je postigao 18, dok je za Filu rekord karijere i 30 poena uz 13 skokova pribeležio Pol Rid. Keli Ubre Džuinior je dodao 25, Patrik Beverli i Markus Moris po 17, s tim što je iskusni plej zabeležio i 11 asistencija.

Izvor: Srpskainfo