Đorđe David oglasio se iz Sjeverne Makedonije gdje je nedavno učestvovao u stravičnoj nesreći u kojoj je jedna žena izgubila život.

Roker i član žirija “Zvezda Granda” Đorđe David prolazi kroz težak period nakon što je prošlog vikenda doživio saobraćajnu nesreću u Sjevernoj Makedoniji u kojoj je naletio na ženu, koja je šetala auto-putem, i usmrtio je.

On se sada oglasio na Instagramu i objasnio da se i dalje nalazi u Sjevernoj Makedoniji.

– Nisam dobio dokumenta i nisam napustio Makedoniju. Moja dokumenta se nalaze u Javnom tužilaštvu u Kumanovu. Kada budem uzeo dokumenta i prešao granicu, ja ću prvi to objaviti – poručio je Đorđe David.

Da podsetimo, Tužilaštvo Sjeverne Makedonije i prethodno se oglasilo o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kumanova, u kojoj je učestvovao i Đorđe David i u kojoj je stradala jedna osoba, a više je povrijeđeno.

Prema prvim informacijama, prvo je došlo do sudara dva automobila, “folksvagena polo” kumanovskih registracija i “folksvagena golf” skopskih registarskih oznaka. Kako se ističe u saopštenju, do tog sudara je došlo kada je vozač jednog od automobila ušao na auto-put u kontra-smjeru.

– Nakon tog prvobitnog sudara, putnica iz vozila kumanovskih registracija je izašla iz automobila i u tom trenutku na nju je naletio automobil ‘Opel insignia’ srpskih registarskih oznaka. Žena je od udarca zadobila teške povrede od kojih je preminula – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, izdat je nalog za obdukciju stradale žene, ali i za ispitivanje uzoraka krvi i urina ostalih učesnika koji su trenutno hospitalizovani sa lakšim povredama.

– Prikupljeni su tragovi i materijalni dokazi koji će biti predmet vještačenja kako bi se precizno utvrdili uzroci saobraćajne nezgode – dodaje se u saopštenju, a prenosi Telegraf.

Inače, Đorđe David se i dalje nalazi u Makedoniji, a kako se nezvanično saznaje, on će tu ostati dok se ne završi čitava istraga.

Đorđe David
FOTO: ZORAN ILIĆ, INSTAGRAM / RINGIER/COMBO

Đorđu Davidu je urađen i alko test i ustanovljeno je da nije bio pijan.

– Bio sam sam u kolima. Vadili su mi urin, krv da vide da li imam neke supstance, alkohol. Naravno, nisam imao, to su ustanovili odmah. Nakon toga su me odveli kod javnog tužioca, koji je istakao da u ovom slučaju nemam nikakvu krivicu. Krivac je navodno djevojka koja je vozila i koja je navodno u autu bila sa majkom koja je i nastradala- rekao je Đorđe i dodao da za sad ostaje u Makedoniji kako bi ispoštovao proceduru u ovakvim slučajevima.

– Moram da budem ovdje. Očekuje me još jedna izjava i kako mi je rečeno iz tužilaštva, neću biti u pritvoru jer ne snosim krivicu – istakao je Đorđe i dodao da još uvijek ne može da dođe k sebi, prenosi Blic.

Autor: Srpskainfo