Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv dva lica iz ovog grada zbog krivičnog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, objavilo je danas ovo tužilaštvo.
U optužnici se navodi da su Đ.B. i G.M. zajedno sa M.A. u zoru 2. maja 2019. godine nasilno iz kuće izvukli R.N. udarali ga po glavi i tijelu na zadnjem sjedištu auta, a blizu mjesnog groblja natjerali ga da uđe u gepek vozila.

Navedeno je i da su ga držali zatvorenog oko pet minuta, a potom izvukli iz gepeka, stavili u vozilo i nastavili udarati šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu lakše tjelesne povrede.

Optuženi su oštećenom prijetili da će ga ubiti, polomiti mu ruku i nogu i ponovo prebiti ako nekome kaže šta su uradili i ako ih prijavi policiji.

Razlog je što je oštećeni R.N. tražio navodno dužni novac od S.S, supruge osumnjičenog Đ.B. dok je on bio na izdržavanju kazne zatvora.

Članom 149 stav 2 Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za onoga ko zlostavlja drugog primjenom sile i prijetnje i pritom mu nanese veliku bol u namjeri da se zastraši i nezakonito kazni.

Izvor: SRNA/kozarski