Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnice protiv tri osobe, Prijedorčanina DŽ.M., te protiv R.B. I P.B.

Protiv DŽ.M. zbog nasilja nad maloljetnim djetetom koje je u porodičnoj kući tukao motkom, električnim kablom i drvenim štapom.

U optužnici se navodi da je on 2019. godine u porodičnoj kući istukao maloljetno dijete tanjom drvenom motkom po leđima i tijelu, pri čemu je dijete zadobilo više trakastih podliva.

Zatim se tereti da je 2021. godine električnim kablom i drvenim štapom više puta udario dijete po leđima i drugim dijelovima tjela i tom prilikom dijete je zadobilo podlive po koljenima i ogrebotine na potkoljenicama i leđima.

Muškarac je optužen za krivično djelo nasilje u porodici, a Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od dvije do 10 godina za onoga ko primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozi tjelesni integritet i dovede do povrede fizičkog integriteta člana svoje porodice – djeteta.

Zatim, optužnice su objavljene i protiv R.B. zbog ugrožavanja bezbjednosti i protiv P.B. zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

U optužnici se navodi da je R.B. 10. jula 2019. godine u zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon verbalne rasprave, prijetio policajcu K.D. da će ga ubiti.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine za onoga ko ugrozi bezbjednost službenog lica u vezi sa vršenjem njegove dužnosti.

Zatim, u optužnici se navodi i da je P.B. 7. juna 2019. godine u Novom Gradu držao marihuanu, ekstazi i spid radi prodaje, te da je 15. januara 2021. godine prodao marihuanu muškarcu K.M. u ovom gradu.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do 10 godina za onoga ko drži drogu radi prodaje.

Autor: SRNA/Srpskainfo