Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, policijski službenici Policijske uprave Prijedor za učenike u tri osnovne škole u Prijedoru i Omarskoj održali su predavanja na temu prevencije štetnih uticaja društvenih mreža i bezbjednog korištenja interneta.

Tokom predavanja učenici su upoznati o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža. Predočeno im je poželjno i podrazumjevano ponašanje na internetu, kao i načini zaštite vlastite aktivnosti tokom korištenja društvenih mreža.

Cilj edukacije je podizanje svijesti o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža, ali i upoznavanje sa mehanizmima zaštite uređaja kojima se pristupa internetu kao što su mobilni uređaji, računari i tableti.

Kroz edukativna predavanja učenici su savjetovani da pravovremeno reaguju u slučajevima postojanja opasnosti ili rizika da postanu meta krivičnog djela putem interneta, te da o tome obavjeste roditelje ili punoljetne osobe koje će dalje adekvatno postupiti u cilju sprečavanja negativnih posljedica.

Izvor: PU Prijedor