Za učenike osnovnih škola u Trnopolju i Petrovu kod Prijedora načelnik Odjeljenja za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Aleksandar Miladinović i pripadnici Policijske uprave Prijedor održali su predavanja o prevenciji štetnih uticaja društvenih mreža.
Učenici su upoznati o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža, poželjnom i podrazumijevanom ponašanju na internetu, kao i načinima zaštite vlastite aktivnosti tokom korištenja društvenih mreža.

Cilj edukacije je podizanje svijesti o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža, ali i upoznavanje o mehanizmima zaštite uređaja kojima se pristupa internetu poput mobilnih telefona, računara i tableta, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Učenici su savjetovani da pravovremeno reaguju u slučajevima opasnosti ili rizika da postanu meta krivičnog djela putem interneta, te da o tome obavijeste roditelje ili punoljetne osobe koje će dalje adekvatno postupiti radi sprečavanja negativnih posljedica.

Savjeti o postupanju u slučajevima susretanja sa oblicima visokotehnološkog kriminaliteta dostupni su na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: SRNA/kozarski