Zbog nekvalitetnih radova tokom izgradnje kanalizacije u Tukovima, službenici Policijske uprave Prijedor saslušali su veliki broj svjedoka i pregledali obimnu dokumentaciju. U ovu mrežu od 2008. godine uloženo je oko 9,7 miliona KM, ali  ovlaštena firma je prošle godine utvrdila da bi trebalo uložiti još 6,5 miliona KM da bi mreža bila u funkciji. Policijski službenici su počeli da istražuju ovaj slučaj nakon što im je Gradska uprava dostavila predmet. Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan je na redovnoj konferenciji za novinare izjavio je da je predmet u završnoj fazi.

„Već dugo se bavimo predmetom kanalizacija Tukovi. Obavljamo završne konsultacije sa Tužilaštvom, jer mi taj predmet i radimo pod nadzorom i uz konsultacije sa Tužilaštvom, možda da ovaj predmet i bude riješen tokom aprila mjeseca o čemu ćete biti naknadno obaviješteni“, rekao je Karan.

Policijski službenici su u prošlom periodu pojačali i kontrole vozila koja prevoze teret. Načelnik Sektora policije Zoran Jež izjavio je da su u februaru iz saobraćaja isključena ukupno 43 vozila.

„Mi smo od kraja prošle godine intenzivirali aktivnosti na kontroli teretnih vozila koja vrše prevoz, prije svega, uglja, odnosno kamenih agregata jer je primjećeno da ta vozila krše propise u pogledu dozvoljenog opterećenja. Tako smo tokom mjeseca februara iz saobraćaja isključili 23 vozila koja nisu bila pravilno, odnosno propisno natovarena što je za 360 odsto više nego u februaru prošle godine“, rekao je Jež.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica izjavio je da je u februaru održano povoljno stanje bezbjednosti. On je naveo da je evidentirano 75 krivičnih djela od čega 16 po nepoznatom izvršiocu.

„Ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 92 odsto, dok je rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 64,7 odsto. Evidentirano je 25 imovinskih krivičnih djela što predstavlja smanjenje za 19 odsto u odnosu na uporedni period prethodne godine. Nije bilo krivičnih djela koja bi ugrozila bezbjednost građana i izazvala veću uznemirensiot građana. Imali smo jedno razbojništvo koje je vrlo brzo rasvjetljeno radom policijskih službenika, izvršilac je identifikovan i lišen slobode, a radi se o licu iz Prijedora“, rekao je Milojica.

Krivično djelo koje se dešava gotovo svakodnevno i ima trend rasta je nasilje u porodici. Prošlog mjeseca zabilježeno je 21 nasilje u porodici, a lani u istom mjesecu bilo ih je 11.

Izvor: kozarski.com