Na području Policijske uprave Prijedor u prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je 13 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od 865.123 KM, izjavio je danas načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan.
On je na redovnoj konferenciji za novinare u Prijedoru rekao da je iz oblasti zloupotrebe droge evidentirano 14 krivičnih djela i 23 prekršaja.

“Otkrivena je improvizovana laboratorija za ugoj droge, oduzeto više od kilogram marihuane, sedam grama kokaina, 52 grama amfetamina, pet stabljika i 2.546 sjemenki kanabisa, te druge vrste droge”, precizirao je Karan.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica rekao je da je u prva tri mjeseca zabilježeno 211 krivičnih djela, od kojih 78 po nepoznatom izvršiocu, da je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 87 odsto, a po nepoznatom počiniocu 64,6 odsto.

Načelnik Sektora policije Zoran Jež naveo je da je evidentirano 86 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 12 odsto manje u odnosu na uporedni period, a iz oblasti bezbjednosti saobraćaja 3.419 prekršaja ili za 27,9 odsto manje nego lani u istom periodu.

Evidentirano je 195 saobraćajnih nezgoda, od kojih dvije sa smrtno stradalima, devet sa teškim i 46 sa lakšim tjelesnim povredama.

Iz saobraćaja su isključena 723 vozača od kojih 667 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 17 zbog vožnje pod uticajem droge i 26 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

Iz Policijske uprave Prijedor pozivaju građane da prilikom uređenja poljoprivrednih površina i privatnih imanja posebnu pažnju obrate tokom paljenja vatre na otvorenom kako bi spriječili požare.

Izvor: Agencije