epa08794548 Austrian police gather after multiple shootings in the first district of Vienna, Austria, 03 November 2020. According to recent reports, at least three persons are reported to have died and many are seriously injured in what officials treat as a terror attack which took place in the evening of 02 November. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Pripadnici kriminalističke policije Donje Austrije nakon opsežne istrage uspjeli su da identifikuju i uhapse 2 državljanke Bosne i Hercegovine (27) i (33) koje su na prevaru uzimale automobile od trgovaca i zastupnika, a kasnije ih preprodavale u inostranstvu.

One su uhvaćene na djelu kada su 13. marta ove godine došle kod jednog auto zastupnika da kupe automobil vrijedan 42.000 evra, a predočile su lažna lična dokumenta.

One su navodno pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto-trgovcima ili agencijama za iznajmljivanje automobila, a zatim bi samo nestale. Sva ukradena vozila su preprodavali u inostranstvu.

Posljednji u nizu kojeg su htjele da prevare je trgovac automobilima iz Ort-an-der-Donau, koji ih je prijavio.

Inače, daljom istragom utvrđeno je da se one sumnjiče i za prevaru u Beču, gdje su na sličan način uzele moped vrijedan 3.000. I dok je 27-godišnjakinja priznala sve, 33-godišnja bh. državljanka je odbila da svjedoči. Mediji prenose da su živjele u Italiji, a da su redovno dolazile u Austriju zbog ovih prevara, pišu Nezavisne.

One su po nalogu javnog tužilaštva Kornojburga sprovedene u lokalni zatvor.

Autor: Srpskainfo

FOTO: CHRISTIAN BRUNA/EPA