Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Prijedor dobila je novo specijalno vozilo namijenjeno za intervencije na velikim visinama, a u čiju nabavku su iz budžeta grada izdvojena 2,3 miliona KM.
Riječ je o automehaničkim okretnim izvlačnim ljestvama, visine 32 metra, a slijedi obuka rukovalaca i predaja na upotrebu, saopšteno je iz Jedinice.

Skupština grada Prijedora je u novembru 2022. godine donijela odluku o dugoročnom zaduženju grada putem prve emisije obveznica javnom ponudom u iznosu od 5,5 miliona KM, od čega su 3,2 miliona KM namijenjena za novi vrtić, a 2,3 miliona KM za nabavku specijalnog vatrogasnog vozila.

Na tender grada za nabavku novog vozila prošle godine prijavila su se tri ponuđača, ali je samo ponuda banjalučke firme “Mipeks auto RS” bila prihvatljiva i iznosila je 2.299.050 KM sa PDV-om i rokom isporuke od 300 kalendarskih dana.

Ponuda mostarske firme “Pastor M” ocijenjena je nepravilnom jer nije ispunila zahtjeve iz tenderske dokumentacije, a ponuda banjalučke firme “Valter” ocijenjena je neprihvatljivom jer nije dokazla finansijsku, ekonomsku i profesionalnu sposobnost za ovu nabavku.

Izvor: SRNA/kozarski.com