Učesnicima akcije “Čisto proljeće” prijedorska Gradska uprava podijelila je zahvalnice. Akcija se organizuje treću godinu zaredom, a svake godine je sve veći broj učesnika. Osim prikupljanja otpada, cilj je ekološki osvijestiti građane. Prijatelji akcije su Nacionalni park “Kozara” i Šumsko gazdisntvo “Prijedor”.

Učešće su po prvi uzeli i prijedorski gimnazijalci, koji su obogatili park u Starom gradu sadnicama lipe, ali i uredili zelene površine na još nekoliko lokacija u gradu.

– Nama je prije svega drago upravo to što se Gradska uprava interesuje za ovakve događaje i organizuje ih i onda naravno mi možemo da učestvujemo u njima. Nama je više nego drago pomoći našoj okolini, našim građanima i prije svega očistiti našu našu sredinu, poboljšati je, da živimo i mi u njoj lijepo kao i naši sughrađani – rekao je Aleksandar Јović učenik 3. razreda ЈU Gimnazija “Sveti Sava” Prijedor.

Učenici OŠ “Branko Ćopić” takođe su dali svoj doprinos ovoj akciji.

– Iz naše škole je učestvovalo oko dvadesetak đaka u dvije akcije. Јedna akcija je bila čišćenje naselja Kokin grad i područja oko škole, druga je bila s “Čuvarima Sane” područje oko rijeke Sane. Mi smo izuzetno zadovoljni i ponosni što smo pomogli našem gradu kroz taj neki vid ekološke čistoće – rekao je Јovan Stojanović učenik OŠ “Branko Ćopić”.

Akcija “Čisto proljeće” započela 2021. godine na inicijativu Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora.

– Svake godine mi organizujemo ovu akciju, svake godine imamo sve veći broj učesnika u ovoj akciji, pored sadnje cilj ove akcije je da se prikupi otpad sa zelenih površina, parkova, igrališta i šetališta. Svake godine imamo sve veći broj učeniska ove akcije. Ovom prilikom bi se zahvalio svim mjesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, organizacijama, klubovima i pojedinicma koji su učestvovali u ovim akcijama – rekao je Branko Švraka, šef Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Najuspješniji učesnici ove godine bili su mještani Јelićke, “Čuvari Sane” i Savjet mjesne zajednice Rizvanovići.

Autor: RTRS

Foto: Ustupljena fotografija