U Sportskoj dvorani “Mladost” u nedjelju, 28. aprila biće održan “Folklor iz Bloka” koji organizuje Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”.

Koordinator projekta pomoći porodicama Mladen Malić kaže da će sav prihod od karata kao i od dobrovoljnih donacija biti proslijeđen porodicama na Kosovu i Metohiji.

“Kao i prethodnih godina, i ove godine smo se odlučili na organizaciju ovog događaja, gdje bi na najljepši mogući način, kroz igru i pjesmu, još jednom pokazali da smo tu za naše najugroženije sunarodnike. Učešće je uzelo sedam kulturno umjetničkih društava, sa isključivo dječijim grupama. Ovo je samo jedan u nizu humanitarnih događaja u okviru naše organizacije, putem kojih se prikupljaju sredstva za one kojima je to najpotrebnije”, rekao je Malić.

On navodi da Humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe čine mladi i porodični ljudi koji od 2005. godine ulažu svoje vrijeme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj djeci i njihovim porodicama širom Balkana.

“Zahvaljujući zvanično-registrovanim ograncima u 11 zemalja širom svijeta i više od 100.000 donatora i prijatelja uspjeli smo do sada prikupiti preko 15 miliona evra donacija i obezbijediti pomoć za 3.300 porodica, koje broje više od 15.600 djece, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, bijelu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć. Za svoj rad Organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save drugog reda od Srpske Pravoslavne Crkve i Ordenom Krst Milosrđa od strane Predjsednika Republike Srpske”, kaže Malić.

“Folklor iz Bloka” počinje u 18 časova.

Izvor: kozarski.com