Ulica Muharema Suljanovića dobila je novi izgled. Trotoari, rasvjeta, vodovodne i toplovodne cijevi, sve je rekonstruisano.

Prijedorčani koji žive u toj ulici su oduševljeni kako sada sve izgleda.

– Živim ovdje i često prolazim tom ulicom izvanredno izgleda. Velika pomoć. Davno je trebalo, ali bolje ikad nego nikad

– Savremenija nego što je bila i šira i udobnija i komotnija”, kažu stanovnici grada na Sani.

Radovi su završeni za 47 dana, iako je rok bio 90. Izvođači navode da je skoro sav posao završen, te da su ostale neke sitnice koje ne utiču na funkcionisanje saobraćajnice.

“Ono što je ostalo da mi završimo je betonska izlijevna građevina i u dogovoru sa investitorom sanaciju parkinga”, kaže Nataša Mrđa, iz preduzeća “Niskogradnja Marjanović”.

Ovo je jedna od ulica u centru grada. Frekventna je i potrudili smo se da je uradimo čim su se stvorili uslovi za to. Mi sa radovima u našem gradu nastavljamo i u narednom periodu, poručuje prvi čovjek grada.

“Mogu da kažem da je ovo samo početak radova što se tiče grada Prijedora, prigradskih zona, ali i ruralnih dijelova našeg grada. Kako smo radili prethodnih godina, tako smo nastavili ove godine raditi čeka nas dosta projekta”, kaže Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Iz budžeta grada za ulicu Muharema Suljanovića izdvojeno je milion maraka. U toku je i rekonstrukcija ulice mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani.

Izvor: ATV