Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada sinoć je  završena je 17. etno-izložba “Zlatne ruke Potkozarja”.  Najljepši štand po ocjeni 680 posjetilaca koji su glasali, imalo je Udruženje za očuvanje tradicije, potom KUD “Brojanica” i Udruženje žena Donja Puharska.

Specijalno priznanje organizatora dodjeljeno je regionalnom Udruženju distrofičara Prijedor za doprinos promociji rada Udruženja i samoukom slikaru Draganu Stuparu , najstarijem učesniku manifestacije koji obilježava 50 godina od prve samostalne izložbe.

Ovogodišnja manifestacija bila je i humanitarnog karaktera. Na inicijativu Vere i Zorana Stanića prikupljeno je više od 3000 maraka donacija za nabavku neuroloških invalidskih kolica za mladića Lazara Sadžaka.

Inicijatori humanitarne akcije zahvalili su se Turističkoj organizaciji grada Prijedora, Izviđačkom odredu “Dr Mladen Stojanović” i svim ljudima dobre volje, koji su svojim prilozima pomogli da Lazar dobije invalidska kolica. Svi učesnici akcije “Humanitarne ruke Potkozarja”  koji su dali dobrovoljne priloge na poklon su dobili ceker. Nagrađeni izlagači su svoje novčane nagrade donirali za ovu humanitarnu akciju.

Prodajna izložba narodnih rukotvorina u okviru “Prijedorskog ljeta” na kojoj je učestvovalo 26 izlagača završava danas u 12 časova.

Izvor: kozarski.com